Musikprofil

Skalmejeskolen er en af Herning Kommunes fire musikprofilskoler.

Vi har altid vægtet musik og fællesskabet omkring musik. Som musikprofilskole sætter vi ekstra fokus på musik og musikkens indvirkning på læring.

Gennem musikundervisning og kunst arbejder vi med at:

· Udvikle et håndværk

· Engagement og vedholdenhed

· Forestillingsevne

· Udtryk

· Observation

· Refleksion

· Overskride grænser og undersøge

· Forstå en kunstverden

Udover vores kompetente musiklærere, som varetager vores musikundervisning har vi et tæt samarbejde med Den Jyske Sangskole omkring f.eks.:  Samarbejde mellem 4. klasse og Ensemble Midt-vest om musikkens mønstre, der afsluttes ved at børnene oplever en koncert med Ensemble Midt-Vest. ”Banddoktor” hjælper til nogle gange med vores sammenspilshold i 5. og 6. klasse.  6. klasse skal have et forløb omkring ”Musikalsk skaben” sammen med en underviser fra Sangskolen.

Vi er stolte over og begejstrede for vores musikkultur, som er en integreret del af vores hverdag.

• Morgensang i klasserne
  • Månedens sang
  • Møder begynder med en sang
  • Forfatter sange til Skalmejeugen