Genåbning af skolen for 0. til 4. årgang - mandag den 8. februar 2021

5. og 6. årgang modtager forsat fjernundervisning.

Fra skolens Aula - den 5. 2. 2021

Tilbage i skole – mandag den 8. februar. Velkommen 0.-4. årgang

I går aftes fik vi retningslinjer for genåbningen på mandag d 8. februar 2021.

Vi kører efter nødundervisningsbekendtgørelsen.

Vær opmærksom på følgende:

• Beskeder til lærerne foregår på Aula og beskeder til SFO på komme og gå modulet eller SFO-mobil.
  • Børnene er som udgangspunkt opdelt i årgange. Her er ingen afstandskrav.
  • I uge 6 og 8 er det klasselærerne, der er på de enkelte årgange. Dette for at børnene kommer godt i gang med at være en del af et klassefællesskab igen.
  • I SFO er børnene sammen i årgangene på forskellige aktiviteter – se aktivitetsplanen.
  • De børn som møder ind i SFO om morgenen skal benytte døren til skolekøkkenet eller hovedindgangen. Brug klokken ved skolekøkkenet, hvis I har brug for kontakt med SFO-voksne.
  • De børn som møder i skolen kl. 8.00 skal benytte deres direkte indgangsdøre til klasselokalerne. Dog skal 0. og 1. årgang gå direkte ind i Blåbærhusets hule – se skilte på dørene. Der er åbent i skolen, og dermed tilsyn fra kl. 7.50 hver morgen.

• Vi fastholder at forældre ikke kommer på skolen med følgende undtagelser:

• Forældre på 0. årgang må hente tøj i garderoben, ved 0. årgangs barnet hver eftermiddag.
  • 1. årgang må hente onsdag eftermiddag.
  • 2. årgang må hente torsdag eftermiddag.
  • 3. årgang må hente fredag eftermiddag.
  • Hvis man er indkaldt til møde eller f.eks. til sundhedsplejerske.

På skolen skal forældre bære mundbind eller visir. Afstandskrav er 2 meter.

Tidligere retningslinjer for håndhygiejne følger vi stadig. Medbring gerne håndcreme og evt. egen håndsprit – der må ikke deles med andre.

Samtidig skal både I og vi være meget opmærksomme på Covid 19 symptomer. Børnene skal blive hjemme ved følgende symptomer: hovedpine, ondt i halsen, tør hoste, vejrtrækningsproblemer og feber.

Husk at skolens ledelse skal kontaktes med det samme, hvis et barn er smittet med Covid 19 eller er nærkontakt.

Ledelsen

Hvis man som forældre har tvivlspørgsmål om hvorvidt barnet kan komme i skole, fx. hvis der er Covid19 smittet i hjemmet - kan man ringe til skoleleder Tina Munksgaard på 20897202

Hjælp til de svære spørgsmål

Vi er helt klar over, at den ekstraordinære situation kan skabe nye dilemmaer og udfordringer i familie-livet.

I Herning Kommune tilbyder vi anonym rådgivning til familier via telefonen på Åben Rådgivning – og det kan man naturligvis også benytte sig af, hvis Covid-19 giver anledning til udfordringer, I ikke før er stødt på.

Det kunne eksempelvis være:

- Hvordan kan jeg skabe forudsigelighed og struktur for mine børn i en tid, der er så forskellig fra vores almindelige hverdag?

- Hvordan kan jeg tale med min søn om hans bekymring for, at jeg bliver smittet med COVID-19?

- Må mit barn se nyheder og pressemøder, der vedrører COVID-19?

- Hvordan kan vi som familie tilrettelægge hjemmearbejdet, så der er balance imellem arbejde og privatliv?

- Jeg arbejder hjemme og har dårlig samvittighed overfor både mine børn og mit arbejde – hvad gør jeg?

- Min datter kan ikke komme på samvær hos sin mor grundet COVID-19 virus. Hvordan kan vi opretholde samværet i den situation?

Åben Rådgivning kan træffes på telefon 3044 1093 – der er åbent alle hverdage, også de tre dage op til påske.

Film fra sundhedsstyrelsen:

Gode råd til beskyttelse mod coronavirus/COVID-19

Følg fem gode råd for at beskytte sig selv og andre mod smitte:

1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn

God hygiejne er den allerbedste måde at forebygge smitte med ny coronavirus. Det gælder ikke mindst hyppig håndvask.

Læs her hvordan I kan tale med jeres barn om Coronavirus

Følg med i seneste nyt om Coronavirus